Månedens frivillige i mai

22.05.2018

Månedens frivillige i mai

Veronika Knudsen

Hver måned vil vi publisere et intervju med en av menighetens frivillige. Denne måneden blir vi litt bedre kjent med ungdomsleder Veronika Knudsen.

 

1.    Hvilke oppgaver gjør du som frivillig?
Som frivillig er jeg med på alt av konfirmant arbeid. Jeg er med på samlinger og møter, i tillegg til planlegging og utføring av konfirmasjonsleir. De siste årene har jeg også sittet i styret for barne- og ungdomsfestivalen «Sommernatta» noe som er veldig gøy å være med på. Vi planlegger, finner frivillige, evaluerer osv.


2.    Hva betyr det for deg å jobbe som frivillig? / Hva liker du ved å være frivillig?
Å være frivillig betyr at man skal være der for konfirmantene og passe på at de har det bra. Vi sosialiserer, danser, leker og svarer på spørsmål de måtte ha. Det jeg liker ved å være frivillig er å se hvor mye konfirmantene vokser utover året og hvor mye glede de har under f.eks show og aktiviteter, noe som er min favoritt. Frivillige har ikke ansvaret for å lære de så mye, men heller reflektere over ting og rett og slett ha det morro.

3.    Hvorfor startet du som frivillig?
Jeg startet som frivillig fordi jeg hadde det så gøy på leir så hadde lyst til å bli med på det en gang til. I tilleg var naboen min konfirmant så tenkte det skulle bli gøy, noe det ble. Miljøet blandt lederenen var veldig bra, og flere av mine venner valgte og slenge seg på. så jeg har fortsatt i 9 år til sammen.

4.    Hvor mye tid bruker du på det frivillige arbeider?
Det er vel ca en gang i måneden som konfirmantleder, i tillegg til noen møter og en helg hvor vi planlegger leir, og leiren som varer i 6 dager. Da jeg er med på «sommernatta» også blir det litt flere møter og planlegging, men det er bare gøy.

5.    Vil du si litt om deg selv?
Jeg er 23 år og bor nå i Bergen fordi jeg skal studere, Jeg reiser hjem til leir.